Päeva küsimus: kas karud hüppavad talveunerežiimil?

karu_magab

Wiki kaudu


Alustades sügisest mitmel pool Põhja-Ameerikas, kus toitu napib, jäävad paljud karud talveunne 3–8 kuud kuni kevadise sulani. Karud hakkavad koobastes või õõnestatud puu tüves oma septembri ja oktoobri paiku oma talveuneks valmistuma. Talveunerežiimis säästavad karud energiat vähendades nende südame löögisagedust 40–50 löögilt minutis 8 löögini minutis , vähendades nende hingamist kuni 10 hingetõmmet minutis ühele hingetõmbele iga 45 sekundi järel ja hoides sooja, magades lehtedega ümbritsetud pallis. Vaatamata söömata jätmisele karud vajavad endiselt umbes 4000 kalorit päevas . Kogu selle ülalpidamise saamiseks ammutavad nad väärtuslikke toitaineid täielikult oma kehast. Nad saavad kaloreid ja vett rasvkoest ning haaravad valke lihaste ja elundite kudedest. Karud pole tõelised talveunestajad, st kui nad dehüdreeruvad, võivad nad ärkama vett juua või lund süüa. Kuid enamasti ei söö nad talveunerežiimi ajal, ei joo, ei pissile ega kaka. Pole jama? Pole jama. Isegi Applebee'sse 17-minutilise sõidu jaoks ei saa te isegi vedelat jama pidada. Kujutage ette, et peaksite oma dookiet hoidma 8 kuud.

Tähelepanuväärne on see, kuidas karud ütlevad nr 2-le ei. Nende keha moodustab spetsiaalse soolepistiku, mida nimetatakse sobivalt väljaheite pistikuks. Vaatame, et teie Snapple'i kork annaks teile selliseid tarkuse pärleid. Mõelge sellele nagu kork Patrooni pudelis. Suur osa väljaheidete korgist on valmistatud karvadest, mida karu sööb kasukat lakkudes ( Ühte näete siit , kuid ma ei soovita). Kui karud sööma hakkavad, lükkavad nad irooniliselt väljaheitejuhi väljaheidetega. Lõbus fakt: fekaalikorgid võivad kasvada umbes 7-15 tolli pikkuseks ja läbimõõduks kuni 2 ja pool tolli. See peab olema absoluutne lollus.



Nüüd on karu paskade mõistatus lahendatud. Teate, et karud ei näppu talveunerežiimis. Nüüd minge selle väärtusliku teadmisega oma sõpradele ja perele muljet avaldama.

[ TheDodo kaudu TheIBang ]